Erik ten Hag Toernooi krijgt vorm

Langzaam maar zeker krijgt het Erik ten Hagtoernooi steeds meer vorm. Bijna elke week presenteert de organisatie in een gelikt filmpje een nieuwe deelnemer. Deze week voegde het roemruchte Beerschot uit Antwerpen zich bij FC Twente/Heracles, Borussia Mönchengladbach en de amateurclubs ATC’65 en het organiserende Bon Boys.

Het toernooi wordt op zaterdag 15 oktober in de herfstvakantie afgewerkt. Al jaren leeft bij Bon Boys het idee om weer een prestigieus jeugdtoernooi op te zetten. Enkele enthousiastelingen onder leiding van Marcel Bos namen het voortouw en kwamen met het idee om het evenement op te hangen aan ons bekendste lid: Erik ten Hag. De trainer van Ajax was vereerd, maar koppelde wel een eis aan zijn naamsverbinding: het moet wel een toernooi worden vol kwaliteit.

De profclubs komen met hun onder 12 teams naar De Greune. Dat betekent dat er op een half veld gespeeld gaat worden. De organisatie is op dit moment hard bezig om alles in de steigers te zetten. Op de achtergrond gebeurt van alles, maar wat het meest in het oog springt is natuurlijk wat er aan de voorkant te zien is: het deelnemersveld. En dat mag er zijn. 

Dat FC Twente/Heracles naar de Veldmaat komt is een abc-tje. De trots van de regio behoort op zo’n toernooi aanwezig te zijn. Met Borussia Mönchengladbach komt er een absolute grootmacht in het Duitse voetbal onze kant op. Borussia is een topclub, die doorgaans meedoet om de bovenste plaatsen in de Bundesliga. Met het Belgische Beerschot heeft de organisatie een club van naam en faam binnengehaald. Net als Borussia Mönchengladbach is ook het Beerschot een zogenaamde Traditionsverein. Houd de site www.eriktenhagtoernooi.nl wekelijks goed in de gaten, want er komen nog veel meer prachtige namen uit de hoge hoed. Dat ATC samen met Bon Boys de enige amateurclub is, heeft te maken dat beide clubs al jaren uitstekende contacten hebben vanwege het grote Bauhaustoernooi van de Hengelose vereniging. Bovendien heeft ATC ook altijd uitstekende selectieteams.